Volledig scherm
De skyline van Nijmegen achter de aankondiging van het nieuwe seizoen DWDD. © OOQ

Skyline Nijmegen onverwacht langer te zien op NPO1

NIJMEGEN - De oude skyline van Nijmegen, uit de tijd dat er nog geen nevengeul en stadseiland Veur-Lent was, is verrassend genoeg nog steeds te zien op NPO1. Tussen de programma's door verschijnt er nog vrijwel dagelijks een 360 gradenpanoramafoto van de stad, waarin promotie wordt gemaakt voor de komende uitzendingen van De Wereld Draait Door. 

Eigenlijk had de promofilm al op 22 augustus van de buis moeten verdwijnen.

Omroeppolitiek
De publieke netten NPO1 tot en met 3 hebben een nieuwe 'styling' klaarstaan. Met ingang van het nieuwe tv-seizoen zouden die geïntroduceerd worden. „Dat heeft een beetje met omroeppolitiek te maken", legt Geert van Ooijen uit, die verantwoordelijk is voor de vormgeving van NPO1. „De nieuwe styling van NPO1 en NPO2 is al goedgekeurd, maar over die van NPO3 moeten nog knopen doorgehakt worden. Pas als alles rond is, wordt die op alle drie de netten ingevoerd."

Bonusweken
Voor de (ongevraagde) promotie van Nijmegen zijn het nu dus bonusweken. De meeste kijkers hebben nooit in de gaten gehad dat de skyline van de stad zo vaak en zo prominent in beeld kwam. Toch is de Nijmeegse 360 gradenfoto al sinds het najaar van 2011 een soort logo van het eerste televisienet.

Logische keuze
Van Ooijen vertelde eerder dat er destijds een pakket van foto's is samengesteld die een beeld geven van doorsnee Nederland. Omdat hij zelf uit Druten komt en veel in Nijmegen kwam, was het voor hem logisch ook Nijmegen in dat pakket op te nemen. De afgelopen tijd heeft hij met drie andere bureaus gewerkt aan de nieuwe vormgeving van de drie publieke netten. "De straatbeelden verdwijnen, daarvoor komen beelden van de programma's in de plaats."