Volledig scherm
De skyline van Nijmegen achter de aankondiging van het nieuwe seizoen DWDD. © OOQ

Skyline van Nijmegen van de buis gehaald

NIJMEGEN - Bijna iedere dag is de skyline van Nijmegen te zien op NPO1, als opvulling tussen STER en het eerstvolgende tv-programma. Over twee weken wordt die 360-graden-panoramafoto van Nijmegen, Lent en de Waal van de buis gehaald.

De drie publieke netten krijgen met ingang van 22 augustus een nieuwe vormgeving. Er worden alleen nog kleine fragmenten uit programma's getoond, om de kijkers op de zender te houden.

Logo
De Nijmeegse foto is sinds het najaar van 2011 een soort logo van het eerste televisienet. „We hebben destijds een pakket samengesteld met foto's die een beeld geven van doorsnee Nederland", vertelt Geert van Ooijen, die verantwoordelijk is voor de vormgeving van NPO1.

Panoramafoto's
„Er zijn ook panoramafoto's gemaakt van Zaltbommel, Amsterdam, Rotterdam, Scheveningen, Deventer en Terschelling. Voor mij was het logisch Nijmegen erbij te doen, omdat ik daar in het ziekenhuis geboren ben. Ik heb tot mijn twintigste in Druten gewoond en dan is Nijmegen de stad waar je naartoe gaat als je iets moet. Winkelen, stappen en rijexamen doen."