Volledig scherm
© Gerard Verschooten

Slachthuis Hilckmann beticht FNV van bedreiging

NIJMEGEN - Het gekrakeel tussen FNV en de failliete slachterij Hilckmann in Nijmegen gaat ook na de sluiting van het bedrijf gewoon door. Hilckmann beschuldigt leden van de FNV van het bedreigenvan directie- en managementsleden van het bedrijf. Op zijn beurt zegt de vakbond zich ‘niet in die beschuldigingen te herkennen’.


Volgens woordvoerder Reinier Kole van Hilckmann heeft een aantal ontslagen werknemers van het bedrijf eind april meerdere malen bedreigingen geuit aan het adres van het bedrijf.

Bedreiging
Over de aard van de bedreigingen wil Kole niets zeggen. „Het gaat om serieuze bedreigingen, daar wil ik het bij laten.„ Kole zegt dat de namen bekend zijn. Hilckmann heeft ‘vooralsnog geen aangifte’ gedaan bij de politie, ‘omdat we ervan uitgaan dat er via de kaderleden van de vakbond actie wordt ondernomen’. „Dat heeft gewerkt”, zegt Kole „want daarna is het gestopt. Mocht het weer beginnen, dan doen we alsnog aangifte.”

Brief
FNV-kaderlid Werner van Leeuwen zegt dat alle vakbondsleden die bij Hilckmann hebben gewerkt een brief hebben gekregen. „Daar staat in dat wij ons niet herkennen in wat Hilckmann zegt over de bedreigingen.”