Volledig scherm
© Paul Rapp

Slachthuis Hilckmann: 'De enige echte verliezers, dat zijn wij'

NIJMEGEN - De directeuren van slachthuis Hilckmann in Nijmegen beschouwen zichzelf – en hun medewerkers – als de enige verliezers in het miljoenengeschil met de gemeente Nijmegen.

„De gemeente Nijmegen doet voortdurend alsof zij de verliezer is. Alsof zij schade heeft geleden", zegt Hilckmann-advocaat Sander Drijber.

„Ik durf te zeggen: ze zullen geen euro schade lijden. Terwijl de familie Hickmann alles kwijt is, beschikt de gemeente over de bouwgrond om huizen te bouwen en met die ontwikkeling geld te verdienen."

Kapotgemaakt
Directeur Dominique Hilckmann: „De gemeente doet alsof zij slachtoffer is van misleiding door ons. Een fabel. Feit is: door ons bedrijf niet uit te kopen en ons jarenlang uit te roken, is ons bedrijf lamgelegd, kapotgemaakt."

Zwijgen doorbroken
De familie Hilckmann deed er maandenlang het zwijgen toe, maar doorbreekt nu de stilte. De directie is verwikkeld in een keihard juridisch gevecht met de gemeente Nijmegen sinds het op 24 februari aankondigde de deuren te sluiten. Zeven maanden daarvoor had de gemeente 21 miljoen aan Hilckmann overgeboekt om een verhuizing naar het Brabantse Haps mogelijk te maken en daarmee 250 banen te behouden.

Eis
De gemeente eist haar miljoenen terug. Volgens Hilckmann heeft de gemeente nergens recht op en is het geld gebruikt om bankleningen af te betalen en verliezen mee te dempen. Drijber: „De gemeente wist dat."

Lees het interview met Hilckmann en Drijber in de Gelderlander van zaterdag 16 juli, of online in onze e-paper.