Volledig scherm
© Rolf Hensel

Slachthuis Hilckmann: Nijmegen gebruikt 'foute' advocaat

NIJMEGEN - Het Nijmeegse slachthuis Hilckmann dient een tuchtklacht in tegen advocatenkantoor Dirkzwager. Advocaten van Dirkzwager staan de gemeente Nijmegen bij in het slepende miljoenenconflict met het slachthuis.

Reden van de tuchtklacht: er zou sprake zijn van belangenverstrengeling. „In een eerdere, nauw gelinkte zaak trad Dirkzwager juist op als vertegenwoordiger van het slachthuis”, meldt Sander Drijber, de advocaat van de familie Hilckmann.

Uitkoopdeal
Het zou gaan om onderhandelingen over een uitkoopdeal tussen Hilckmann en vleeshandel Van Kempen, gevestigd op hetzelfde terrein aan de Waal. Bij die deal trad Dirkzwager op als advocaat van Hilckmann. De deal zou in de wielen zijn gereden doordat een kantoorgenoot van Dirkzwager namens de gemeente Nijmegen beslag liet leggen op de claim van Hilckmann op Van Kempen.

„Het advocatenkantoor bleek dus aan beide zijden van het bord te schaken”, zegt Drijber. Hij vindt dat Dirkzwager zich daarom per direct dient terug te trekken als advocaat en adviseur van de gemeente Nijmegen.

Orde van Advocaten
De deken van de Orde van Advocaten zou inmiddels een mislukte bemiddelingspoging hebben gedaan. Drijber zegt de klacht, met name gericht tegen advocaat Frank Delissen (de advocaat die de gemeente vertegenwoordigt in het geschil met Hilckmann) en twee Dirkzwager-kantoorgenoten, volgende week in te dienen. „Vervolgens zal de Raad van Discipline zich over het handelen van Dirkzwager en de betrokken advocaten buigen.”

'Oude zaak'
De gemeente Nijmegen laat in een eerste reactie weten dat het om een oude zaak gaat. „Wij hebben geen redenen om te twijfelen aan de integriteit van onze advocaat.”

Frank Delissen van Dirkzwager wil desgevraagd nog niet reageren op de klacht.