Volledig scherm
Werknemers van Hilckmann lopen door Nijmegen in optocht naar het stadhuis. © Bert Beelen

'Slachtmars' Hilckmann-personeel naar Nijmeegs stadhuis

NIJMEGEN - Slachter Karel, een shagje tussen de lippen geklemd, staat woensdagavond op krukken voor de poort van slachthuis Hilckmann. Ondanks zijn nieuwe kunstknie is de 50-jarige Nijmegenaar vastbesloten mee te lopen in de mars van de slachters naar het stadhuis.

Je maten laat je immers niet in de steek, zegt Karel.

Gedwee en zwijgzaam trekken hij en ruim 60 collega's van Vleeshandel Hilckmann in optocht naar het stadhuis. Vurig hopend op steun van de gemeenteraad.

Verbijstering
In hun verhalen overheerst nog steeds de verbijstering over de plotse sluiting van hun slachthuis. De brief van de directie dat werknemers die zelf ontslag nemen in elk geval geld meekrijgen, wordt spottend van de hand gewezen. "Waarom zorgt de familie Hilckmann niet voor een goed sociaal plan", vragen de slachters zich vertwijfeld af.

De slachters staan op straat, maar zijn nog niet ontslagen en 'gewoon' in dienst. Over februari is loon uitbetaald. Of dat eind deze maand gebeurt is de vraag.

Luisteren
Om 19.30 uur stroomt de hal van het stadhuis vol met slachters. Karel: "Nou maar luisteren. Hopen dat Bruls en de hoge heren iets kunnen doen."