Volledig scherm
© DG

Slachtoffer dodelijk ongeval Frostbrug is 39-jarige Arnhemse

ARNHEM - De bestuurster die woensdagmorgen rond 7.00 uur om het leven kwam bij een ernstig ongeval op de John Frostbrug in Arnhem, is een 39-jarige Arnhemse. Dat heeft de politie woensdagmiddag bekendgemaakt.

Een auto, bestuurd door een 22-jarige man uit Apeldoorn, reed vanuit Arnhem-Noord de brug op en belandde door nog onbekende oorzaak op de andere rijbaan. De vrouw uit Arnhem kwam uit tegengestelde richting en kon de auto niet meer ontwijken. Een frontale botsing volgde.

Een 42-jarige bestuurder uit Lent kon de twee auto's kort na de botsing niet meer ontwijken en botste op de voertuigen. Hij raakte daarbij lichtgewond en is ter plaatse behandeld.

De Apeldoorner is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en is aangehouden. Er is een bloedproef afgenomen om te kijken of er alcohol in het spel is.

Afsluiting
Als gevolg van het ongeval was de brug urenlang (tot na 11.00 uur) in beide richtingen gesloten, aldus de politie. Er is forensisch onderzoek gedaan, daarna werd de plaats van het ongeval opgeruimd en het wegdek schoongemaakt. Verkeer is omgeleid over de Nelson Mandelabrug.