Volledig scherm
Geert-Jan Reuser bij de slagboom die een wond op zijn hoofd veroorzaakte. © Gerard Verschooten

Slagboom bij verkeerslicht Lent geeft 'harde klap op hersens'

LENT - De 65-jarige Geertjan Reuser uit Lent heeft nog steeds de schrik in de benen. Hij dacht een tijd geleden dat hij het fietsverkeerslicht op de Griftdijk, net buiten Lent, nog kon halen terwijl het op oranje stond. Maar het liep anders. 

De slagboom bij het verkeerslicht landt op zijn hoofd. Gevolg: zes hechtingen.

Vrachtwagens die zand van de zandwinning bij Lent naar een binnenvaartschip brengen kruisen frequent de Griftdijk. Daarom is voor de veiligheid van fietsers een slagboom geplaatst.

Harde klap
Hoezo veilig? vraag Reuser zich af. „Het was maandagavond, rond kwart over zeven. Uit mijn ooghoek zie ik het licht op oranje springen, links nadert een vrachtwagen. Ik denk: ik kan dat oranje licht nog halen. Ik kijk nog de andere kant op, maar meteen voel ik een harde klap op mijn hersens. Was die paal naar beneden gekomen!

Duizelen
„Ik bloedde flink, stond te duizelen met mijn fiets in de hand. Twee wielrenners kwamen me te hulp. Vervolgens heeft mijn overbuurman me naar het ziekenhuis gebracht. Zes hechtingen."

Bebloede kop
Inmiddels kent hij verhalen van twee anderen die hetzelfde is overkomen. Een van hen is de 82-jarige Jan Jansen, ook uit Lent. „Mijn vrouw fietste achter mij, ik keek achterom waar ze bleef en toen kreeg ik die slagboom op mijn kop. Die kwam plots naar beneden. Ik had niets gezien, geen bel gehoord en ineens: boem. Ik had een bebloede kop, maar gelukkig ben ik niet gevallen."

Niets veranderd
Die slagboom staat er al drie jaar en er is niets aan veranderd, stelt een woordvoerster van de gemeente Nijmegen. Werknemers van ontzander MSB hebben de apparatuur gisteren nog gecheckt. „Stoplicht op rood en een geluidssignaal: dat zijn twee waarschuwingen voordat de slagboom naar beneden gaat."