Volledig scherm
Het huidige Krayenhoffplantsoen met op de achtergrond de oude witte Batavafabriek. Rechts het nieuwe Waelhavecomplex aan de Weurtseweg. © Leo IJsvelt

Sloop oude boterfabriek in Nijmegen lijkt van de baan

NIJMEGEN  - De sloop van de oude witte boterfabriek Batava aan de kop van de Weurtseweg bij het Krayenhoffparkje lijkt van de baan. Ontwikkelaar Plegt-Vos wil snel met wijkbewoners in gesprek over een nieuwe invulling van het industriepand uit 1890.

Dat zegt Henkjan Jongbloed, projectleider van Plegt-Vos. „Dit pand moet je echt niet gaan slopen." Plegt-Vos is sinds kort bij een nieuwe bestemming betrokken via een overeenkomst met de eigenaar van het fabriekspand, de Merwestreek Groep. Het complex is al jaren een tijdelijk onderkomen voor kunstenaars.

Ruzie
Over de nieuwe invulling wordt al ruim vijftien jaar geruzied. Eerder zette de Merwestreek Groep in op afbraak en de bouw van een hoog appartementencomplex. Omwonenden verzetten zich daar fel tegen.

Horecabestemming
Jongbloed denkt net als de buurt aan een horecabestemming. „Wellicht gecombineerd met een ontmoetingsfunctie voor de wijk." Daarnaast kijkt hij naar woonmogelijkheden.

Het complete verhaal leest u in de Gelderlander van dinsdag 13 september, editie Nijmegen. Of in onze e-paper.