Volledig scherm

Sonsbeek epicentrum van jacht op Pokémon

ARNHEM - Park Sonsbeek in Arnhem zit tot in de nacht vol met jongeren die naar hun smartphones staren. Hordes jongeren en twintigers rennen met zweetdruppels op hun voorhoofd over het grindpad. Ze zijn op zoek naar Pokémon. 

De jongeren verzamelen deze week in het park om de Pokémon te vangen. 

Bende
„Het is mijn derde dag hier. Op het Willemsplein is ook een spot, maar daar kun je niet zo lekker in het gras chillen”, zegt Arnhemmer Loïs Brul. Hij maakt geen haast. „Het is leuk zelf wat Pokémon te vangen. Blastoise is de mooiste die ik heb. Het is ook grappig om je heen te kijken. Af en toe gaat er iemand op zijn bek. En ik zie jongeren die asociaal door de planten rennen. Sommige gasten maken er echt een teringzooi van."

foto: Gerard Burgers

Pikachu
De Steile Tuin is het epicentrum van Pokémon GO in Arnhem. Hier bevindt zich schijnbaar de Gym, de plek waar spelers elkaar kunnen uitdagen voor 'gevechten'. Overal hangen plukjes jongeren, turend naar hun schermpje. Om 23.00 uur wandelen nog hele gezinnen in een hoger tempo dan menig Vierdaagseloper door Sonsbeek. Bobby Stok en zijn 8-jarige zoon Maik hoorden dat er veel monsters in Sonsbeek lagen en twijfelden geen moment erheen te gaan. „Ik heb Pikachu in het bos gevonden”, zegt Maik glunderend.

Epicentrum
De bezoekers komen uit diverse Arnhemse wijken, maar ook van buiten de Gelderse hoofdstad. Menig parkeerplek is bezet door Pokémonjagers. „Ik kom zelf uit De Laar-Oost, maar collega's uit Nijmegen zijn hier ook. Aan de ene kant vraag ik me af waar we mee bezig zijn, aan de andere kant is de hype ook wel tof”, zegt Tim Matthijsen.

Volledig scherm

foto: Gerard Burgers

Volledig scherm
© Gerard Burgers
Volledig scherm
© Gerard Burgers
Volledig scherm
© Gerard Burgers