Volledig scherm
© Erna Lammers

SP-jeugd wil nachttrein tussen Arnhem en Zutphen terug

ZUTPHEN - De nachttrein tussen Arnhem en Zupthen moet terug. Dat bepleit ROOD, de Zupthense jongerenafdeling van de SP. Deze week begint een nieuwe campagne voor uitbreiding van de huidige dienstregeling met een wekelijkse nachtnet-verbinding tussen de twee steden.

Ida in 't Veld van ROOD stelt dat veel jongeren wegtrekken uit Zutphen omdat er weinig te beleven zou zijn in de Hanzestad. In tegenstelling tot steden in de omgeving, als Arnhem en Deventer. „Het probleem is alleen dat je vanuit die steden 's nachts niet meer terug kunt naar Zutphen met het openbaar vervoer. Veel jongeren uit Zutphen en omgeving balen daarvan.”

Overlast
Tussen Arnhem en Zutphen bestond tot het voorjaar van 2010 'discotrein 7695', een treindienst die vooral voor jongeren was bedoeld uit de omgeving van Zutphen, Brummen en Dieren die zaterdag uitgingen in Arnhem. De rit werd door NS uit de dienstregeling gehaald vanwege aanhoudende overlast.

Gedragen
ROOD hoopt de vervoerder ervan te overtuigen om de nachttrein opnieuw van stal te halen. "Ik kan natuurlijk niet beloven dat er nu geen enkel incident zal plaatsvinden, maar ik geloof wel dat de meeste jongeren zich gewoon gedragen. Er bestaat namelijk grote behoefte aan zo'n verbinding. Destijds heeft een hele kleine groep het ontzettend verpest voor de rest."