Volledig scherm
Het bedrijventerrein in Meinerswijk. © Erik van 't Hullenaar

SP: 'Schrap hotels en wellness in bouwplan Meinerswijk'

ARNHEM - Schrap de hotels en een welness center uit het toekomstig bouwplan voor Stadsblokken en Meinerswijk en vervang ze door woningbouw met zeker 30 procent betaalbare huur of koophuizen.

Dat is het voorstel dat SP-fractievoorzitter Cris Lenting maandagavond uit de hoge hoed toverde in de gemeenteraad tijdens het debat over de toekomst van het uiterwaardenlandschap langs de Rijn ten zuiden van het stadshart.

Woningbouw
Partijen kruisen al een paar weken de degens over de vraag hoeveel ruimte ontwikkelaar KondorWessels moet krijgen bij de bouw van 250 tot 350 woningen in combinatie met recreatie en een evenemententerrein.

Kritiek
Lenting kreeg na zijn pleidooi voor meer sociale woningbouw direct kritiek over zich heen. Zijn collega Addy Plieger bij de ChristenUnie concludeerde dat de SP dus de hoogte in wil met nieuwbouw. „Een bouwlaag extra”, bleek inderdaad voor Lenting geen probleem.

Doembeeld
Wethouder Ron König (D66) deed juist zijn best om het doembeeld van torenflats tussen de natuur te ontzenuwen maar wil wel ruimte geven aan een maximale bouwhoogte van vijftien meter. Hij laat het aan de raad om daarover de knoop door te hakken.