Volledig scherm
NEC-fans in De Goffert. © Broer van den Boom

'Sparta-NEC is geen risicowedstrijd'

NIJMEGEN - Rotterdam heeft de wedstrijd Sparta-NEC, op 18 september, aangemerkt als risicowedstrijd. Maar na een brief van de supportersverenigingen van Sparta en van NEC, gaat Rotterdam de wedstrijd nog eens tegen het licht houden.

Dat is goed nieuws, zegt Ad Borstlap, voorzitter van De Sparta Supporter. Hij begrijpt niet waarom de wedstrijd de status van 'risicowedstrijd' kreeg. In 2010 zou er een incident zijn geweest tussen NEC- en Sparta-supporters. Borstlap: „Maar dat is zes jaar geleden. En vorig jaar zouden er enkele kleine incidentjes zijn geweest. " "Beide clubs respecteren elkaar. Er is nog nooit wat gebeurd. Ja, een keer op het station in Rotterdam, maar niet bij Sparta", reageert Harold Bastiaans, voorzitter van Supportersvereniging NEC.

Geen enkele wanklank
Bastiaans is 'erg blij' met het initiatief van De Sparta Supporter om in een gezamenlijke brief aan de gemeente Rotterdam opheldering te vragen over het besluit. (...)'Graag willen wij hierbij een lans breken voor de Nijmeegse fans, door op te merken dat er al jarenlang geen enkele wanklank is geweest tussen NEC- en Sparta-supporters en dat wij mede om deze reden de inschaling als B-risicowedstrijd ietwat moeilijk kunnen plaatsen' (...), schrijven de beide voorzitters.