Speciaal politieteam duikt in Arnhem op massagesalons

ARNHEM - Een speciaal onderzoeksteam van de politie gaat in Arnhem onderzoek doen naar mogelijke prostitutie in massagesalons. Dat heeft burgemeester Herman Kaiser na afspraken met politie en justitie beloofd aan de Arnhemse gemeenteraad.

Volledig scherm
ANP

Politiek was discussie ontstaan na geluiden uit Amsterdam dat klanten van massagesalons na een massage kunnen vragen om een zogenoemd 'happy end', waarbij seksuele handelingen worden verricht. Ook in Arnhem, waar zich de laatste tijd veel massagesalons hebben gevestigd, zou dit het geval kunnen zijn.

Amsterdam
De Arnhemse fractie van de VVD wilde dat de gemeente Arnhem anonieme controleurs op pad zou gaan sturen om poolshoogte te nemen in Thaise en Chinese massagesalons. De gemeente Amsterdam werkt al op die manier om helder te krijgen welke massagesalons eigenlijk een verkapte seksinrichting zijn.

Spijkerkwartier
Kaiser wil de bevindingen van het speciale onderzoeksteam van de politie opnemen in een onderzoek dat de gemeente sowieso al laat doen naar de stand van zaken in de prostitutie in de stad. Die heeft zich over Arnhem verspreid na het sluiten van de bordelen in het Spijkerkwartier, circa 10 jaar geleden.