Volledig scherm

Spektakel op John Frostbrug tijdens Bridge to Liberation Experience

ARNHEM -  'Een kind met volwassen gevoelens in een gevaarlijke wereld' keek vrijdagavond op de Tweede Wereldoorlog terug tijdens de Bridge to liberation Experience bij de John Frostbrug. De Rijnkade veranderde in een huiskamer waar de toeschouwers massaal aan het denken werden gezet bij het relaas van een meisje dat in oorlogstijd verliefd wordt op de vijand.

Glennis Grace zong het leed van zich af onder begeleiding van het Gelders Orkest: ,,Ondanks alles klopt mijn hart voor jou."

Geschiedenis
Harpist Rémy van Kesteren verbeeldde de draaikolk van de geschiedenis in een grillige compositie. "Dat zoiets kleins als beginnende liefde zo slecht kan zijn", verzuchtte het kind van toen.

Vuurballen spoten omhoog langs de reling van de Frostbrug. Zoeklichten tastten het duister af naar vliegtuigen. Maar boven alles was deze versie van Bridge to Liberation subtiel en gevoelig.

Alberti
Willeke Alberti, in vlammend rood gekleed, sloot het intieme multimediaspektakel af met een aangrijpende vertolking van Zing, vecht, huil, bid... van Ramses Shaffy. De boodschap van vrede die nog uren op de Rijnkade nadreunde was simpel en direct. ,,We zijn allemaal samen."

Volledig scherm
Volledig scherm
Willeke Alberti zingt Ramses Shaffy. Foto Marc Pluim
Volledig scherm