Volledig scherm
Romario van Beek: achttien maanden zitten. foto Gerard Burgers

Speler MASV anderhalf jaar geschorst

ARNHEM - MASV-voetballer Romario van Beek is door de KNVB voor liefst achttien maanden geschorst voor zijn aandeel in de ongeregeldheden na de gestaakte wedstrijd tegen RKSV Driel op zondag 18 september jl. 

Van Beek, die niet in actie kwam tegen Driel, kreeg de zware straf voor zijn optreden na afloop van het duel in de vierde klasse F van het zondagvoetbal. Van Beek tilde Driel-preses Frans Essers op, die de kleedkamer van de gevluchte arbiter Philippo bewaakte, en duwde hem hardhandig weg. Daarbij kwam Frans Elbers, secretaris van Driel, ten val.

MASV-doelman Raymond van Driel moet toekijken tot 1 februari 2017. De tuchtcommissie van de KNVB acht het niet bewezen dat Van Driel een kopstoot heeft uitgedeeld aan arbiter Philippo, maar vond zijn optreden wel bedreigend. Daarnaast heeft de KNVB MASV-verdediger Joshua Cortus op de korrel. Cortus wordt verdacht van het bedreigen van arbiter Philippo en moet op korte termijn voor de tuchtcommissie verschijnen.

Het eerste elftal van MASV kan komend weekeinde weer gewoon voetballen. De KNVB heeft geoordeeld dat er bij het gestaakte duel met Driel geen sprake is geweest van een collectief exces. Arbiter Philippo staakte het duel destijds enkele minuten voor tijd bij een 3-2 stand in het voordeel van Driel.

Voorzitter Eef Kasteel van MASV heeft gemengde gevoelens over de uitspraak. "We zijn blij dat de club geen straf heeft gekregen, maar de individuele straffen zijn wel heel fors. Teveel voor wat er is gebeurd."

Zondag speelt MASV de Arnhemse stadsderby bij en tegen Arnhemse Boys.