Volledig scherm
De arrestanten zijn ondergebracht in een café op de Korenmarkt in Arnhem. © Roland Heitink

Stadionverbod Southampton-fans na rellen in Arnhem

ARNHEM - Zes supporters van de Engelse voetbalclub Southampton hebben woensdag een stadionverbod gekregen vanwege hun aandeel in een vechtpartij met Vitesse-fans op de Korenmarkt in Arnhem in augustus 2015. Dat meldt de Engelse krant The Guardian.

De supporters, 20 tot en met 28 jaar oud, mogen van de Engelse rechter geen voetbalwedstrijden in Engeland of Wales bezoeken. Ook moeten ze hun paspoort inleveren als Southampton een wedstrijd in het buitenland speelt. De stadionverboden gelden voor een periode van 3 tot 4 jaar.

"We hopen dat de straffen een signaal zijn voor de anderen. De supporters moeten nog eens goed nadenken voordat ze zich nog een keer zo gedragen", zegt een woordvoerder van het Engelse Openbaar Ministerie.

Vechtpartij
Supporters van Vitesse en Southampton gingen in augustus 2015 met elkaar op de vuist op de Korenmarkt in Arnhem, voorafgaand aan de wedstrijd in de voorrondes van de Europa League tussen beide clubs. Het escaleerde toen de politie tussenbeide kwam en een verdachte arresteerde, die daarbij een agent sloeg. Er werden 80 relschoppers aangehouden.