Volledig scherm
Het giroroze café in Arnhem © DG

Stadsschoon wil af van 'Giroroze' café De Wacht

ARNHEM - De Vereniging Stadsschoon Arnhem wil dat het 'Giroroze' op de gevel van café De Wacht in Arnhem weer plaats maakt voor het originele beige. Dat meldt secretaris Kees Crone van de vereniging.

„Een meerderheid van het bestuur is vóór het terugbrengen in de oude staat van het pand", vertelt Crone naar aanleiding van vragen van deze krant. Hij heeft alle bestuursleden mails gestuurd om hun opinie te peilen. Een enkeling reageerde niet, maar de rest vindt roze niet passen bij café.

Schilderskwast
Crone concludeert: „De schilderskwast erover." Hij maakt wel een kanttekening. „Veel bestuursleden vinden het een beetje raar om over zo'n futiliteit een mening te moeten geven."

Ludiek
Het college van burgemeester en wethouders van Arnhem gaat na de zomer speciaal vergaderen over het roze. Wethouder Gerrie Elfrink (Sport en Erfgoed) gaf in het voorjaar toestemming voor de ludieke gedaanteverwisseling. De stad kleurde toen binnen een paar weken roze om de komst van de wielerronde Giro d'Italia luister bij te zetten.

Omgevingsvergunning
Officieel behoort voor het verven van een historisch pand in een nieuwe kleur een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Dit, omdat de historische binnenstad van Arnhem aangemerkt is als beschermd stadsgezicht. Elfrink liet echter weten, dat hij met de handhaving van deze regel een tijdje wilde wachten. Nu blijken veel mensen in de stad bijzonder gecharmeerd te zijn van de Giroroze Wacht.