Volledig scherm
© ANP

Staten willen geen windmolens in natuur, gedeputeerde zet door

ARNHEM - Als het aan een meerderheid van de Provinciale Staten in Gelderland ligt, dan worden er geen windmolens gebouwd in natuurgebieden. Volgens de meeste partijen is er geen enkele noodzaak om turbines in natuurgebieden als de Veluwe te bouwen. Dat bleek tijdens een provinciale vergadering. Gedeputeerde Van Dijk wil echter doorgaan met de plannen en ze ter inzage leggen voor inspraak.

Daarna oordelen de Staten er definitief over. Gedeputeerde Staten willen die mogelijkheid voor de bouw van de windmolens wel bieden, langs provinciale en rijkswegen.   Veluwe
Ze zouden op diverse plekken op de Veluwe mogen komen, was het idee, onder meer langs de A12 en de N224 van Ede naar Arnhem. Het CDA had geen moeite met het idee en was vooral blij dat de molens niet overal in de natuur mogen komen. „Laat de mensen maar met ideeen komen”, zei CDA'er Kees van Baak. De partij stond daar redelijk alleen in. De coalitiegenoten D66 en PvdA zien er weinig heil in en ook de VVD vraagt zich af hoe effectief windmolens in de bossen precies zijn.   Natuurgebieden Volgens Van Dijk is het echter noodzakelijk om ruimte te bieden voor windmolens in natuur. Er bestaan plannen voor turbines bij Harderwijk, bij Deil en bij Barneveld. Dat zijn alle drie plekken aan de rand van natuurgebieden. Om deze mogelijk te maken, is het volgens Van Dijk noodzakelijk regels voor alle natuurgebieden te maken, anders zou er juridische ongelijkheid ontstaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.