Volledig scherm
Station Arnhem Centraal. © Gerard Burgers

Station Arnhem na jaar hernoemd naar 'Centraal'

ARNHEM - In de digitale wereld is Station Arnhem inmiddels al geruime tijd Station Arnhem Centraal. In de dienstregeling en in de reisadviezen bestaat Station Arnhem niet meer. Behalve op het station zelf.

Daar hangen op de perrons nog altijd de oude naamborden. Dit najaar moet dat toch echt gaan veranderen, verzekeren woordvoerders van spoorbeheerder ProRail en de gemeente Arnhem. ProRail gaat dan de borden op de perrons vervangen en de gemeente studeert op nieuwe geveldelen en -belettering voor de stationshal.

Offertes
Daar staat nu nog in levensgrote letters 'Arnhem' op, maar ook dat moet gaan veranderen. In overleg met architect Ben van Berkel van UNStudio zijn inmiddels offertes aangevraagd voor nieuwe panelen en belettering. „Voor het einde van het jaar moet het klaar zijn."

Volksmond
Station Arnhem kreeg de toevoeging 'Centraal' bij de officiële opening van de stationshal in november 2015. In de volksmond heette het station al langer zo. De Gelderse hoofdstad is sindsdien de enige plaats buiten de Randstad met een Centraal Station.