Stel uit Nijmegen ziet wolf in stad, kenners twijfelen

NIJMEGEN - "We hebben een wolf gezien." Jan en Willie Embden uit de Nijmeegse wijk Weezenhof zijn zeker van hun zaak. "Het was even na middernacht", vertelt Willie. "Hij stond onder een lantaarnpaal van de 91e straat en keek ons aan. Hij schrok en vluchtte naar het park. We hebben zelf een Duitse herder maar dit dier liep heel anders. Was ook veel groter."

Volledig scherm

Het stel heeft de waarneming direct bij de Dierenambulance gemeld. 

Toch een hond?
"Dezelfde man heeft inderdaad 3 keer de melding gedaan”, bevestigt Paul Deuning van de Nijmeegse Dierenambulance. "Maar hij had geen bewijzen. Daarom hebben we het wel genoteerd, maar geen actie ondernomen." Ook Iwan Teunissen, verbonden aan het meldpunt Wolven in Nederland, is sceptisch."De kans is heel miniem dat het inderdaad een wolf was", vertelt hij. "Als het dier in het nieuws is, neemt het aantal flink toe. Veel mensen denken dan: ‘oh ja, die heb ik ook gezien’. Maar in 99 procent van de gevallen gaat het om een hond of kan de waarneming niet bevestigd worden."

Honger
Jan en Willie van Embden zijn overtuigd van hun zaak, "waarschijnlijk had het dier honger en is daarom de woonwijk in gekomen.”