Volledig scherm
Een van de winnaars van vorig jaar tijdens de Sportverkiezing Arnhem. © Sportbedrijf Arnhem

Stem op dé Arnhemse sportheld van 2015

ARNHEM - De nominaties voor de Arnhemse Sportverkiezing 2015 zijn bekend. Sportbedrijf Arnhem heeft uit de vele inzendingen een selectie gemaakt en in 5 van de 7 categorieën 3  namen gekozen van sport(st)ers en sportteams die kans maken op de onderscheiding, te weten Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Aangepast sporter en/of sportploeg en Internationale prestatie van het jaar. 

In de categorieën Sporttalent en Sportvrijwilliger van het jaar zijn respectievelijk 5 en 4 kanshebbers op de eretitel. Wie is volgens u de beste van zijn of haar categorie? Breng hieronder uw stem uit. De persoon, het team of de organisatie met de meeste stemmen wint De Gelderlander Publieksprijs. Een vakjury kiest uit elke andere categorie een winnaar.

De genomineerden:

Internationale prestatie van het jaar 
Sifan Hassan (atletiek), Dafne Schippers (atletiek), Niek Kimmann (BMX)

Sportman van het jaar
Dorus Brink (BMX), Pieter Braun (atletiek), Ed Janssen (Pitch & Putt). -

Sportvrouw van het jaar
Corinne Nugter (atletiek), Julie Kemmink (judo), Nadine Visser (atletiek). -

Sportploeg van het jaar
DSV Dance Explosion (formatiedansen), Vrouwen Eldenia (voetbal) Oost-Arnhem (korfbal). -

Aangepast sporter en/of sportploeg van het jaar
Nederlands vrouwen rolstoelbasketbalteam, Jean Paul Montanus (tafeltennis), Nederlands E-hockeyteam. -

Sporttalent van het jaar
Tony van Diepen (atletiek), Anna Hightower (atletiek/meisjesvoetbal), Koen Heg (judo), Gabrielle Hekkers (judo), Tessa van Zijl (Koreaans karate) -

Sportvrijwilliger van het jaar
Henny van der Veen (triatlon), Cor van Rekom (judo), Marcel Legerstee (Ome Joop’s Tour), Bouwploeg Voetbalvereniging SML

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.