Volledig scherm
De huidige bioscoop Calypso. © DG

Steun voor nieuwe megabios bij Mariënburgpassage

NIJMEGEN - Een superbioscoop met zeven tot negen zalen en 1.100 stoelen in de Mariënburgpassage in hartje Nijmegen. Daaraan wil de gemeente Nijmegen wel meewerken.

Bioscoopexploitant Vue Cinemas en ontwikkelaar ACE krijgen alle medewerking van de gemeente om hun plannen voor een nieuwe megabios te ontwikkelen.

Locatie
De bioscoop komt op de plek van de huidige Calypso (ook van Vue) en supermarkt Aldi. Uit onafhankelijk marktonderzoek komt naar voren dat dit de beste locatie is voor een nieuwe binnenstadsbioscoop.

Uiterlijk
Volgen Ron Sterk, directeur bij Vue, zijn de eerste schetsen al gereed. De entree aan de Tweede Walstraat krijgt een compleet nieuw uiterlijk.

Kwaliteitsimpuls
Wethouder Bert Velthuis van Cultuur is ervan overtuigd dat dat in Nijmegen nog ruimte is voor uitbreiding van het aantal bioscoopstoelen. Velthuis wil op korter termijn de omwonenden van de Walstraat betrekken bij bioscoopplannen. Hij eist van de ontwikkelaar ACE een 'kwaliteitsimpuls' in de Walstraat. Verder wil hij dat Vue afspraken maakt met Filmhuis LUX.

Lees meer in De Gelderlander, editie Nijmegen, van woensdag 6 juli of in onze online krant