Volledig scherm
Foto Marina Popova

Stijgende verbazing bij raad over huizenverkoop

ARNHEM - De Arnhemse gemeenteraad heeft maandagavond met stijgende verbazing geluisterd naar drie huurders van de Woningbouwvereniging voor Ambtenaren te Arnhem. Voor het eerst uitten zij zich openlijk over de mogelijke verkoop van hun huizen.

Zij schetsten een beeld van een vereniging waar je een jaar geschorst wordt als lid als de contributie niet in december wordt betaald. Waar wantrouwen heerst, en angst. Waar huurders zo min mogelijk met het bestuur te maken wilden hebben.

Vergrootglas
Keerpunt was het plan om alle 180 huizen op de Braamberg en de Geitenkamp in een tijdsbestek van tien dagen te verkopen aan een groep investeerders onder de naam Woonhaven, vier weken geleden. Sindsdien ligt het bestuur onder een vergrootglas. Onder druk werd van verkoop afgezien.

Transparant
Veel van die druk was afkomstig van wethouder Geert Ritsema (Wonen). Er volgt nu een nieuw traject, dat transparant moet zijn, waar alle huurders bij betrokken worden (niet alleen leden) en waarbij diverse mogelijke kopers worden beoordeeld.

Vertrouwen
Als het aan de insprekers ligt, gaat de WBvA verder zonder het huidige bestuur. Het vertrouwen is volledig weg, mede doordat de afgelopen weken geen enkele openheid van zaken werd gegeven. Ritsema 'gaat uit van het goede' en heeft dat vertrouwen wel.

Tegelijk beloofde hij alles te doen wat in zijn macht ligt om de belangen van de huurders bij een eventuele verkoop te beschermen.

Lees een reconstructie van deze kwestie in de Gelderlander van dinsdag 20 september, editie Arnhem & Veluwezoom, of in de e-paper.