Volledig scherm
Een ICE raast over een overgang. © DG

Stoptrein naar Düsseldorf rijdt al in voorjaar 2017

ARNHEM - De stoptrein tussen Arnhem en Düsseldorf gaat vanaf 6 april 2017 rijden. Dat is eerder dan gepland. Aanvankelijk zou de lijn pas in de nazomer van 2017 in werking treden. De papieren die nodig zijn om van start te kunnen gaan, waren eerder in orde dan verwacht.

Dat meldt vakblad OV Magazine op basis van bronnen rondom Abellio, een dochtermaatschappij van de Nederlandse Spoorwegen.

Toegangsverklaring
Bij ProRail moest Abellio een zogeheten toegangsverklaring krijgen om het Nederlands spoor te mogen gebruiken en om bij de twee Nederlandse stations, Arnhem en Zevenaar, te mogen stoppen. Die verklaring ontving Abellio vorige week al.

Stops
Dat betekent dat vanaf aankomend voorjaar ieder uur treinen naar Düsseldorf rijden. Anders dan eerder werd gesuggereerd, stopt de trein niet bij de stations Velperpoort, Duiven en Westervoort. Wel zal de trein vanaf 2018 een stop maken bij de Duitse grensplaats Elten, waar van oudsher veel Nederlanders wonen. In Duitsland doet de stoptrein onder meer Emmerik, Oberhausen en Duisburg aan.