Volledig scherm
Een eerder gemaakt werk van Leon Keer.

Straatkunstfestival in Arnhem in teken van Olympische Spelen

ARNHEM - De Olympische Spelen in Rio de Janeiro vormen de inspiratiebron voor de straatkunstenaars die in juli deelnemen aan het 3-D World Street Festival in de binnenstad van Arnhem. „We weten nog niet welke afbeeldingen straks driedimensionaal op de straten en pleinen worden getekend, maar alle tekeningen hebben te maken met de Spelen”, zegt Marieke van Kessel, mede-organisator van het festival, dat duurt van 5 tot en met 10 juli.

De tekeningen worden vanaf dinsdag 5 juli gemaakt door twaalf tekenaars uit negen landen. Zij worden voor het eerst gekoppeld aan een student of kunstenaar die wil leren tekenen of schilderen in 3D. De locaties zijn Station Arnhem Centraal, het Bartokplein, het Willemsplein en Velperplein.

Geopend
Het festival wordt zondag 10 juli geopend op het Kerkplein. De tekeningen worden zo gemaakt dat kijkers worden uitgenodigd het kunstwerk 'binnen te stappen' om optimaal het effect van het driedimensionale voor een foto te benutten. De beste plekken voor zo'n foto worden ook duidelijk aangegeven door de kunstenaar, aldus van Kessel. Zij is blij met de samenwerking met de sportkoepel NOC*NSF die zetelt op Nationaal Sportcentrum Papendal.

Ook is het haar gelukt het bedrijf Royal Talens dat verf maakt voor kunstenaars als nieuwe sponsor aan te trekken.