Volledig scherm
© Stock.xchng

Student laat USB-stick liggen, scriptie vriendin kwijt

NIJMEGEN - Je scriptie kwijtraken twee weken voor de deadline is erg, die van je vriendin zoekmaken is misschien nog erger. Het overkwam Sebastian anderhalve week geleden op de Nijmeegse Radboud Universiteit. De student hoopt nu via posters het stickje terug te krijgen. Hij hing ze op in de universiteit en looft een beloning uit van 20 euro aan degene die de USB-stick terugbezorgt.

Dat staat in universiteitsblad Vox. Sebastian, die volgens het onafhankelijke magazine niet wil dat zijn achternaam bekend wordt, bevestigt het verhaal maar wil er zelf tegenover De Gelderlander niets meer over kwijt.

College
De 20-jarige werd door zijn in Amsterdam studerende vriendin gevraagd een kopie te maken van haar scriptie. Net toen de Nijmeegse student daaraan wilde beginnen op een universiteitscomputer realiseerde hij zich dat zijn college begon. Sebastian vergat in zijn haast om in de les te komen de USB-stick uit de computer te halen.

Beloning
​Pas afgelopen maandag kwam hij erachter dat hij het stickje kwijt was, maar het apparaatje was al verdwenen. De scriptie moet echter wel vrijdag worden ingeleverd. Daarom looft de Radboudstudent nu een beloning uit van 20 euro voor degene die de USB-stick terugbezorgt. ‘Voor dit geld kun je twee USB-sticks kopen, dus waarom zou de vinder mijn USB-stick zelf houden?’, zegt hij daarover in Vox.

Niet zo slim
Zijn vriendin moet intussen een hoop werk opnieuw doen. Waarom zij maar één back-up heeft, weet Sebastian ook niet. ‘Dat is inderdaad niet zo slim’, zegt hij in het blad.