Volledig scherm
© Erik van 't Hullenaar

Studenten HAN lanceren superzuinige auto voor race Londen

ARNHEM - In de periode dat Max Verstappen met een benzinemotor grote successen in de Formule 1 boekte, werkten studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) aan het racemonster van de toekomst: de zelfgebouwde ABN AMRO Lease Accelerator.

Een veel zuiniger voertuig, omdat die op waterstof rijdt.

Eco-marathon
Gisteren werd het voertuig gepresenteerd door het twintigkoppige gezelschap dat maandag met 'hun kindje' afreist naar Londen om vanaf woensdag rond het Olympisch stadion mee te doen aan de Shell eco-marathon: een energiezuinigheidswedstrijd waar 3.000 studenten uit 27 landen aan meedoen.

Hypermodern
Het doel: met een zelfgebouwde auto het zo lang mogelijk uithouden op één litertje (alternatieve) brandstof of een vergelijkbare hoeveelheid elektriciteit. De HAN doet sinds 2009 mee aan de eco-marathon. Eerst drie jaar met hetzelfde voertuig dat steeds doorontwikkeld werd, daarna vier jaar met een tweede voertuig. Voor deze editie werd aan de Ruitenberglaan voor de derde maal een hypermodern en innovatieve auto gebouwd, met een kostenplaatje van 'enkele tienduizenden euro's'.

Lees het volledige verhaal over de auto in De Gelderlander van vrijdag 24 juni, editie Arnhem, of bekijk de e-paper.