Volledig scherm
© ANP

'Studenten negatief afgeschilderd bij aanpak kameroverlast'

NIJMEGEN - Het nieuwe en strengere kamerverhuurbeleid van de gemeente Nijmegen valt slecht bij studentenhuisvester SSH& en de studentenvakabond Akku. Die vindt dat de studenten veel te negatief worden afgeschilderd.

Kees Stunnenberg, directeur van SSH&, de grootste studentenhuisvester in de stad, vindt dat Nijmegen met het nieuwe strengere kamerverhuurbeleid 'met een kanon op een mug schiet'. De student wordt in het nieuwe beleid te zeer gestigmatiseerd als overlastgever, vindt hij. „Ik vraag me af of je je als eerstejaars nog wel welkom voelt in de stad, als je dit leest.”

Rotte appels
Ook voorzitter Floris Boone van de studentenvakbond Akku vindt dat de gemeente Nijmegen het overlastprobleem in studentenpanden overdrijft, te algemeen maakt. „De rotte appels moet je eruit halen, maar zet niet dé student als overlastgever neer. Dat zien wij nu toch gebeuren. Dat is echt jammer.”

Minimale overlast
Volgens SSH&-directeur Stunnenberg is de overlast die studenten veroorzaken, zeker in 'zijn' 6.000 kamers, minimaal. „En als er echt overlast is, treden we vrij snel op na een melding.”