Volledig scherm
© ANP

Studenten nemen Pokémon-verkeersborden in productie

NIJMEGEN – De 'Pokémon-verkeersborden' die tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten werden geïntroduceerd en onmiddellijk werden gejat, zijn nu te koop. Drie studenten hebben de borden in productie genomen. Via pokemonbord.nl kunnen liefhebbers de driehoekige borden in twee maten bestellen; ze kosten 15 euro (klein) en 25 euro (groot).

„We hebben er om te beginnen enkele honderden laten maken", zegt Jard van Ingen (23) uit Dodewaard, die net zijn studie bedrijfseconomie heeft afgerond. Hij ziet een gat in de markt. „Als ook maar een deel van alle Pokémonfans het leuk vindt om zo'n bord te hebben, gaan we goede zaken doen."

Waarschuwen
Niet-fans kunnen er natuurlijk ook eentje aanschaffen, vermeldt de webshop handig. 'Hang het bord op je oprit om Pokémon Go spelers te waarschuwen geen stap verder te zetten.'

Het verkeersbord van Jard en co is een honderd procent kopie van het Vierdaagse-pokémonbord. Over het auteursrecht maakt Jard zich geen zorgen. „Er staat een soort picachu op, maar geen echte."

Vierdaagsefeesten
De Vierdaagsefeestenorganisatie liet vorige week eerst 40 en vervolgens nog eens 30 verkeersborden ophangen om 'overlast' van Pokémonjagers tegen te gaan.

Het was een actie met een vette knipoog. Het spel is ook tijdens de feesten massaal gespeeld, zegt Vierdaagsefeestendirecteur Teddy Vrijmoet. Ze kan wel lachen om de nieuwe webshop. „Ik wens ze veel succes."