Volledig scherm
Vooral de jonge fans scoorden tijdens de supportersdag een handtekening van hun helden. © DG

Supportersdag Vitesse trekt 800 bezoekers (video)

ARNHEM - De Supportersdag van Vitesse heeft dinsdagmiddag 800 bezoekers getrokken. Op sportcentrum Papendal in Arnhem konden fans van de voetbalclub handtekeningen krijgen of op de foto met hun favoriete spelers. Daarnaast stonden bij de Supportersdag een roofvogelshow en een spelerspresentatie op het programma.

Aansluitend vond er om 17.00 uur een oefenduel plaats tussen Jong Vitesse en Achilles'29 uit Groesbeek.

Presentatie
„Van de spelerspresentatie had ik eerlijk gezegd meer verwacht", zegt seizoenkaarthouder Steven Meijerhof (50), die op zijn mountainbike van Bathmen naar Arnhem afreisde. „De voetballers liepen op een gegeven moment alleen even het veld op. Maar voor kinderen is de opzet erg leuk. Zij kunnen een balletje trappen en alles verloopt lekker relaxed."

Dagje vrij
Arnhemmer Patrick Jansen (29) nam speciaal voor de Supportersdag een dagje vrij van zijn werk. Hij wilde per se een handtekening van Vitesse-aanvaller Abiola Dauda bemachtigen. „Hij is goed aan de bal", legt Jansen uit. „Dat hij veel mist voor het doel, weet ik ook wel. Maar ik ben ervan overtuigd dat het goed komt met hem."

Een woordvoerder van Vitesse laat weten tevreden te zijn met een aantal van 800 bezoekers. „Wij wilden dit evenement op een intieme manier organiseren", luidt zijn verklaring.