Volledig scherm
© Taptoe Arnhem Tattoo

Taptoe nog altijd niet officieel afgelast

ARNHEM - Het militaire muziekfestijn dat tussen 6 en 9 juli rondom de Rijnhal gehouden zou worden, gaat waarschijnlijk niet door. Maar organisator Theo W. heeft de Arnhem Tattoo, zoals het evenement officieel heet, nog altijd niet afgelast.

Mensen die al een kaartje hebben gekocht voor de taptoe in Arnhem bellen paniekerig in het rond. Kan ik mijn geld terugkrijgen? En bij wie dan? Bij bedrijven en sponsors die betrokken zijn bij het evenement staat de telefoon roodgloeiend.

Oplichter
Bedrijven en sponsors trokken hun handen van het evenement af, nadat organisator W. steeds meer in beeld kwam als 'oplichter'. Vrijdag werd hij samen met zijn vrouw opgepakt.

Door het hele land zijn er aangiftes tegen het tweetal gedaan. W. zou tienduizenden euro's hebben verduisterd. De politie kwam het stel op het spoor met hulp van televisiemaker Alberto Stegeman.

Ontkent
Het is niet de eerste keer dat een televisieprogramma aandacht besteed aan W.. In 2011 wijdde Tros Opgelicht?! een uitzending aan hem. Als voorzitter van Stichting Budgetbeheerdienst zou hij zijn cliënten geld afhandig hebben gemaakt.

W. ontkent dat en hekelt de makers van het programma. Destijds reageerde hij als volgt: "Ik kan niet anders concluderen dan dat deze acties enkel en alleen dienen om mij in persoon te beschadigen."

Schuldeisers
Toen deze krant hem vorige week confronteerde met de lange lijst van schuldeisers en mensen die negatieve ervaringen met hem hebben, reageerde hij hetzelfde. "Dit draait allemaal om het zwart maken van mij en mijn partner."

Tijdens het organiseren van de Arnhem Tattoo trokken verschillende betrokkenen aan de bel. W. zou zijn afspraken niet nakomen en aanbetalingen niet voldoen. Nederlandse pipes & drums bands zijn al langer bekend met het fenomeen Theo W.. Zij weigerden op voorhand deel te nemen aan de taptoe.