Volledig scherm
© John Beckmann

Tegen de trend in stijging autobranden in Nijmegen

NIJMEGEN - In Nijmegen en omstreken is het aantal autobranden de afgelopen jaren licht gestegen. De landelijke trend laat juist een daling van het aantal autobranden zien.

Een uitzondering vormen de eerste maanden van dit jaar. Dan is zowel in Nijmegen en omgeving als landelijk ineens sprake van een stijging.

Meeste autobranden
De cijfers komen van de meldkamer van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. De meeste autobranden in de regio Nijmegen zijn in achtereenvolgens de stad Nijmegen, Wijchen en Beuningen. Afgezet tegen het aantal inwoners bestaat de autobranden-top 3 vanaf 2013 uit achtereenvolgens Niftrik, Appeltern en Ewijk.

Media-aandacht
Cijfers van het Verbond van Verzekeraars laten zien dat landelijk de afgelopen jaren sprake was van een daling. Een verklaring waarom het aantal autobranden in de regio tegen de trend in is gestegen, moeten zowel politie, brandweer als verzekeraars schuldig blijven. De stijging in het eerste kwartaal van 2016 heeft mede te maken met de vele brandstichtingen in de Ede en Culemborg. De politie denkt dat de media-aandacht hiervoor ook weer anderen op ideeën heeft gebracht.

Hieronder kun je opzoeken waar bij jou in de buurt een auto in brand stond.