Volledig scherm
Voedselpakketten. © Wouter Borre

Tekort aan hoogopgeleide vrijwilligers bij voedselbank Arnhem

ARNHEM - De Voedselbank Arnhem heeft een tekort aan hoogopgeleide vrijwilligers. Er is een gebrek aan coördinatoren, accountmanagers, communicatiemedewerkers, administratieve krachten, beheerders en floormanagers.

Al maanden wordt gezocht naar mensen die zich een dag in de week willen inzetten voor het distributiecentrum in Arnhem. Van de 380 vrijwilligers die zorgen dat mensen met weinig geld een voedselpakket krijgen, dreigt een deel overbelast te raken.

Niet aantrekkelijk genoeg
Bijna zestig vrijwilligers vertrokken dit jaar bij de Voedselbank Arnhem. Volgens Cees van den Bos van Vrijwilligerscentrale Arnhem moet Voedselbank Arnhem vooral bij zichzelf te rade gaan. „Het aantal vrijwilligers in Nederland is al veertig jaar stabiel. Als ergens een tekort is, ligt het aan de aantrekkelijkheid van het werk." 

Nieuwe eraf
„In dit geval zou dat kunnen komen omdat het nieuwe er af is", aldus Van den Bos. „Nu is er interesse in bijvoorbeeld het werken met vluchtelingen. Daarover lezen we elke dag in de krant, daar kun je op een verjaardag mee aankomen. Vrijwilligers willen aan het einde van de dag met een nuttig gevoel thuis komen. Zodra het business as usual wordt, haakt een deel af."

Lees het volledige verhaal over de voedselbank donderdag in De Gelderlander, editie Arnhem, of in onze e-paper