Volledig scherm
De beschoten woning aan de Hegdambroek in Nijmegen © De Gelderlander

'Telefoonleverancier van de onderwereld' Danny M.: Ik ben geen doelwit

NIJMEGEN - Sommige buurtbewoners van de 22ste straat van het Nijmeegse jaren 80-wijkje Hegdambroek slapen nog steeds onrustig, na twee moordaanslagen op buurtbewoner Danny M.

Hoewel zijn huis niet geraakt werd, is er bij de politie weinig twijfel: de onderwereld heeft het voorzien op de 37-jarige Danny, die verkoper is van beveiligde telefoons die volgens justitie vooral gebruikt worden door de criminelen. Zelf ontkent hij dat.

Brandaanslag
Eind januari werd voor het eerst de rust ruw verstoord. Auto's op de oprit van een woning gingen in vlammen op: een 'brandaanslag'. Begin maart vlogen de kogels door de straat.

Kogelgaten
De kogelgaten zijn inmiddels dichtgesmeerd, maar de huizenprijzen zijn gekelderd. De angst zit er goed in. Burgemeester Bruls verbood Danny om in zijn eigen straat te komen. Te onveilig voor de wijk. Nu is hij terug; het gebiedsverbod is opgeheven, tot onbegrip van de buurt.

Exclusief
Danny vertelt in De Gelderlander exclusief zijn verhaal. Hij ontkent met klem dat híj het liquidatiedoelwit was. Een topcrimineel? Of toch gewoon een verkoper van telefoons?

Lees het interview met Danny M. in De Gelderlander van zaterdag 10 september, online te koop via krant.gelderlander.nl