Volledig scherm
© Thinkstock

Tieners opgepakt voor verkopen in Nijmegen gestolen motor

NIJMEGEN - Twee jongens (15 en 18 jaar) zijn gisteren in Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van het verkopen van een gestolen motor. De tweewieler was zaterdag in Nijmegen ontvreemd.

De rechtmatige eigenaar zag zijn motor te koop staan op internet en maakte een afspraak met de verkoper. Vervolgens belde hij de politie.

Er werd afgesproken dat agenten op de achtergrond mee zouden rijden naar de plek in Bergen op Zoom waar was afgesproken met de verkopers.  

Op de vlucht 
Daar aangekomen zag de Nijmegenaar dat het inderdaad om zijn motorfiets ging en lichtte de agenten in. Toen zij tevoorschijn kwamen, vluchtten de vijf mannen die betrokken waren bij de verkoop alle kanten uit.

Heling
Twee van hen konden worden achterhaald en aangehouden: het duo werd opgepakt op de Acaciahof en de Kastanjelaan. De twee worden verdacht van heling en zijn in een cel gezet.

De politie is nog op zoek naar de andere drie verdachten. Omdat de politie eerst zeker wil weten dat de Nijmegenaar de rechtmatige eigenaar is, is de motor in beslag genomen.