Volledig scherm
© ANP

Tientallen banen erbij in kinderopvang regio Nijmegen

NIJMEGEN - Na jaren van krimp groeit de kinderopvang in Nijmegen en omgeving weer. Dat betekent dat er tientallen banen bij komen in het komend jaar, zegt bestuurder Eddy Brunekreeft van kinderopvangstichting KION. 

Een spectaculaire groei is het niet, waarschuwt hij voor vroegtijdig optimisme. „Maar het houdt wel in dat we zeker tientallen banen weer open gaan stellen. Misschien wel honderd."

Economie
Stichting KION is veruit de grootste kinderopvangorganisatie in Nijmegen en omgeving en telt rond de negenhonderd werknemers. De groei komt na jaren van krimp, vooral in 2013 en 2014. „Sinds vorig jaar zien we een rustige groei, die gelijk op gaat met de verwachting door het aantrekken van de economie", zegt Brunekreeft.

Nieuwbouw
KION begint met ingang van het nieuwe schooljaar onder andere een kinderdagverblijf, peutergroep en buitenschoolse opvang in de nieuwbouw van basisschool De Buut aan de Hugo de Grootstraat. Daarnaast komt er een peutergroep in basisschool Vossenburcht, een buitenschoolse opvang bij De Aldenhove en een kinderdagverblijf in De Lanteerne. Per 1 augustus nam KION De Dabbertjes in Beuningen over.