Volledig scherm
- © Pro Shots

Tighadouini wil bij Vitesse publiek vermaken

Adnane Tighadouini kijkt uit naar zijn avontuur bij Vitesse. De Edenaar maakt deze zaterdagavond zijn eerste minuten in Arnhemse dienst, bij het beloftenteam. Dat speelt op Papendal in de tweede divisie tegen Spakenburg.    

Tighadouini wordt dit seizoen door Vitesse gehuurd van het Spaanse CF Málaga. Hij heeft het afgelopen halve jaar weinig gespeeld. Omdat hij ritme en fitheid ontbeert, speelt hij vanavond bij Jong Vitesse. Dat zal in principe 45 minuten zijn.

,,Ik ben blij weer terug te zijn en wil lekker gaan voetballen”, stelt Tighadouini. ,,Ik heb bij Málaga weinig gespeeld. Er was ook geen uitzicht op speeltijd. Dan is Vitesse de beste keuze voor mij. Ik heb hier de jeugd doorlopen. Ik heb er 10 jaar gevoetbald. Ik heb ook mijn debuut bij Vitesse gemaakt, maar ben op jonge leeftijd (18, red.) vertrokken. Nu keer ik met veel meer bagage terug.”

,,Ik zie Vitesse als een tussenstap. De ambitie om hogerop te komen is onverminderd. Maar dan moet ik mijn kwaliteiten nu ook tonen. Ik wil belangrijk zijn voor het team door middel van doelpunten en assists. Ik wil dit seizoen hoog eindigen met Vitesse. En het publiek moet natuurlijk op de banken. IK wil ook zorgen voor vermaak. Ik heb er ontzettend veel zin in.”

Jong Vitesse trapt deze zaterdag om 18.00 uur af tegen Spakenburg. Bij de Arnhemse club doen ook de selectiespelers Matt Miazga (afgelopen week gehuurd van Chelsea), Abiola Dauda, Mohammed Osman, Thomas Oude Kotte en Arshak Koryan en doelman Jeroen Houwen mee.