Volledig scherm
© Marc Pluim

Tjallingii glorieus winnaar van eigen afscheidskoers

ARNHEM - Maarten Tjallingii heeft woensdagavond op glorieuze wijze zijn eigen afscheidskoers gewonnen. De 38-jarige Arnhemmer kwam in de speciaal voor hem georganiseerde Ronde van de Paasberg alleen over de streep.

Nadat alle vluchtpogingen van renners als Wilco Kelderman en Bram Tankink teniet waren gedaan, ging Tjallingii er vier rondjes voor het einde samen met Jos van Emden vandoor. Van Emden kon het tempo bij het luiden van de bel niet meer volgen en gaf er op de streep de brui aan.

Hopeloze missie
Ook het peloton van zo'n 40 renners zag dat achtervolgen een hopeloze missie was en vormde bij de finish op de Kloosterstraat met de voorwielen omhoog een erehaag voor Tjallingii, die in zijn eentje de slotronde voltooide en onder luid applaus zijn laatste koers als winnaar afsloot.

Sportpenning
Tjallingii had vooraf uit handen van sportwethouder Gerrie Elfrink de Zilveren Sportpenning van de gemeente Arnhem ontvangen en zat de hele koers met een stralend gezicht op de fiets.

„Ik weet bijna niet wat ik moet zeggen", stamelde de hoofdpersoon na afloop tot zijn fietsvrienden en de paar honderd toeschouwers. „Dit is echt super. Het is een eer voor mij om zo afscheid te mogen nemen."

Volledig scherm
© Marc Pluim
Volledig scherm
© Marc Pluim
Volledig scherm
© Marc Pluim