Volledig scherm

Toekomst Historische Tuin Lent nog even ongewis

NIJMEGEN - De toekomst van de Historische Tuin Lent, de Warmoes, blijft nog even ongewis. Pas over twee weken spreekt de Nijmeegse raad zich uit over de bouwplannen die deze authentieke hoogboomgaard bedreigen.

Afgelopen woensdagavond kwamen tientallen Lentenaren en dorpsorganisaties tijdens de gemeenteraadsvergadering pleiten voor het behoud van deze authentieke tuindersplek. Diverse raadsfracties zien er ook wel kansen toe, maar onduidelijk is nog hoe dit gefinancierd moet worden.

Hogere wooncomplexen
Raadslid Pepijn Oomen van GroenLinks zet in op een beperking van de geplande bebouwing aan de Graaf Alardsingel bij en in de huidige tuin. Maar wat dit financieel voor de gemeente betekent, weet hij niet exact. Oomen wil in ruil meer woningen elders realiseren door op enkele plekken hogere wooncomplexen in Lent toe te staan.

Verplaatsen bomen
Wethouder Bert Velthuis denkt intussen aan een andere oplossing. Hij zet in op een verplaatsing van vele tientallen bomen uit de Warmoes naar een voormalige bosgebied 500 meter verderop langs de Griftdijk. "Wij bieden daar 8.000 vierkante meter nieuwe, goede grond aan. Dat is meer grond dan het bestuur op de oude plek moet inleveren."

Komende maandag overlegt de wethouder hierover met het bestuur van de Historische Tuin.