Volledig scherm
Museum Arnhem aan de Utrechtseweg in Arnhem. © De Gelderlander

Topzomer voor Arnhemse attracties

ARNHEM/ OTTERLO - De musea en attractieparken in Arnhem maken een topzomer door. Iedereen meldt een flinke plus. Volgens directeuren en woordvoerders van de musea en attractieparken is het kwakkelweer de belangrijkste reden van de grote toestroom.

Maar ook het eigen aanbod levert volgens hen veel bezoekers op.

Museum Arnhem
Museum Arnhem verwelkomde in juli 35 procent meer bezoekers dan vorig jaar. In de huidige maand staat de teller volgens een woordvoerder vooralsnog boven 50 procent.  „Normaal gesproken hebben we een dipje in de zomer. Nu loopt het heel goed door."

Burgers' Zoo
Dierentuin Burgers' Zoo maakt eens per jaar in januari de bezoekcijfers bekend. Vooruitlopend daarop spreekt woordvoerder Bas Lukkenaar van 'een positieve zomer met meestal perfect dierentuinweer'. 

Kröller-Müller
Bij het Kröller-Müller Museum tussen Arnhem en Otterlo is augustus een traditioneel goede maand met veel buitenlandse toeristen. Dat is ook nu het geval. „Volle boel hier. Zoals het hoort te zijn. We zijn heel blij met de bezoekcijfers deze zomer", laat woordvoerster Wanda Vermeulen weten. 

Openluchtmuseum
Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem heeft last gehad van een koude start van het seizoen. „Juni was te fris en te nat", stelt Maaike van Dam. „Maar in juli hebben we geplust ten opzichte van 2015 en ook augustus zijn we sterk begonnen."

Hoe doen de andere musea en attractieparken het? Dat leest u vrijdag 19 augustus in De Gelderlander, editie Arnhem. Of kijk in de e-paper