Volledig scherm
De trein vanuit Tiel staat op station Zetten-Andelst klaar voor vertrek naar Elst. © De Gelderlander

Trein tussen Tiel en Arnhem gaat elk half uur rijden

ARNHEM/ ELST/ TIEL - De treindienst Tiel - Elst - Arnhem gaat vanaf december overdag een halfuursdienst rijden. Bovendien blijft die sowieso volgend jaar 'ongeknipt' rijden; waarbij Elst dus niet het eind- en beginpunt is.

Nu pendelt alleen in de spits elk half uur een trein en rijdt in de daluren, avonden en weekenden slechts elk uur 1 trein per richting.

Service
Vervoersbedrijf Arriva denkt hiermee de service aan de reizigers flink te verhogen – wie nipt een trein mist in Arnhem, hoeft geen klein uur meer te wachten – en op die manier meer klandizie te trekken.

Bovendien wordt uit de ontwerpdienstregeling voor 2017 duidelijk dat het personenvervoer over deze Betuwelijn niet te maken krijgt met een knip bij Elst. De trein blijft vanuit Tiel doorrijden naar Arnhem.

Provincie
Dit is conform de eisen van de provincie Gelderland, die meebetaalt aan het vervoer dat Arriva op deze verbinding verzorgt. Een 'geknipte lijn' zorgt voor een extra overstap, minder comfort en zou derhalve vanuit de Midden- en West-Betuwe voor minder OV-reizigers kunnen zorgen.