Volledig scherm
Hond Billy moet nog even bijkomen van zijn Nijmeegse drugsavontuur. © Gerard Verschooten

Trippende honden na eten poep van junkies

NIJMEGEN - Hond Billy was helemaal van het padje nadat hij in het Goffertpark in Nijmegen mensenpoep at met drugsresten. Dierenarts Janssen waakte een nacht over Billy, die met een infuus werd doorgespoeld. Honden zijn veel vaker stoned, zegt hij.

Susan Bink (41) uit Nijmegen kon gistermiddag haar hond Billy ophalen bij de dierenarts. Haar man had de heidewachtelpup van zeven maanden die ochtend uitgelaten.

Joint
„Mijn man zag overal toiletpapier liggen. We waren al gewaarschuwd dat honden van mensenpoep houden, dus hij dacht: het is zover”, zegt Bink. Later op de dag werd de hond ziek.

Hondenuitlaatster Schröder maakte op Hemelvaartsdag iets vergelijkbaars mee. „Ik liep daar met vier honden, waarvan er ook één xtc of speed heeft binnengekregen.”

In Lent at laatst een hond een joint op die daar bij een speeltuintje lag.

Trippende honden
Schröder heeft al zeventien jaar de uitlaatservice en ziet het aantal gevallen van trippende honden toenemen. „Ik hoop maar dat mensen direct de dierenarts alarmeren.”

Dierenarts Janssen stelt dat honden die drugs hebben gebruikt doorgaans goed te behandelen zijn. „Ze kunnen er ook aan overlijden”, stelt Janssen

Gered
Hond Billy is gered door hem middels het infuus flink door te spoelen. „Mensen die drugs gebruiken, zouden beter na moeten denken over wat ze met hun ontlasting doen. Stel je voor dat een kind er een vinger in steekt en die vervolgens in zijn mond doet.”