Volledig scherm
Clustercoördinator Pinar Yalman van bedrijvenpark Ostim bij Ankara maakt een selfie met de Turkse delegatie na afloop van de ontvangst op het provinciehuis in Arnhem. © DG

Turkse handelsdelegatie op bezoek bij Arnhemse energiebedrijven

ARNHEM - Een handelsdelegatie uit Turkije is maandag begonnen met een verkenningstocht in Arnhem. De delegatie wil de basis leggen voor samenwerking tussen bedrijven die gespecialiseerd zijn in energie en milieu.

De groep werd vanochtend ontvangen door de Gelderse gedeputeerde Economie Michiel Scheffer. Daarna reisde de delegatie af naar energiespecialist Alliander. De dinsdag staat helemaal in het teken van een uitgebreid bezoek aan Industriepark Kleefse Waard IPKW aan de Westervoortsedijk.

Turkse bedrijven
De groep is afkomstig van internationaal opererende Turkse bedrijven zoals Arges en Damla Kimya. De bedrijven zijn voor een groot deel gevestigd op Ostim, het grootste industriepark in Turkije bij Ankara. Het is de bedoeling dat het bezoek een vervolg krijgt in de vorm van een Gelderse handelsmissie naar Turkije. Arnhems burgemeester Herman Kaiser heeft zich bereid getoond om hieraan deel te nemen.

Turkije is bij Nederlandse ondernemers in trek. Het World Trade Center Twente reist eind deze maand af met een handelsmissie van energiebedrijven naar Istanbul met steun van de provincie Overijssel.