Volledig scherm
Daniël (links) en Lucas Mekking, zijn geslaagd voor het gymnasium (Stedelijk Gymnasium in Arnhem)

Tweelingbroers (15) nu al klaar voor universiteit

ARNHEM - Voor de eeneiige tweeling Daniël en Lucas Mekking uit Velp kon donderdag de vlag uit. Pas 15 jaar, maar nu al het vwo op het Stedelijk Gymnasium Arnhem afgerond.

Na slechts zes jaar waren Daniël en Lucas al van de basisschool af. Het ging ze zo gemakkelijk af, dat ze al de stap naar de middelbare school konden maken. Die periode verliep eveneens vlekkeloos, waardoor ze donderdag een vinkje konden zetten achter hun vwo-periode.

Verschil
Dezelfde genen, een vrijwel exact uiterlijk en cijfers die elkaar nauwelijks ontlopen. Toch verschillen ze ook nog wel van elkaar. „Mijn moeder wilde ook nooit dat we dezelfde kleding droegen. En ik ben wat serieuzer, denk ik. Daniël is wat laconieker, komt later in het schooljaar pas echt in actie", zegt Lucas.

Geen angst
In de zomer worden de broers 16 jaar. Voor het niveau van de Radboud Universiteit, waar ze bedrijfskunde gaan studeren, vrezen ze niet. Het studentenleven laten ze echter nog even voor wat het is. Daniel: „Het uitgaan, feesten en drinken is nog niks voor mij. Net als op mezelf wonen. Maar dat komt over een paar jaar wel goed."

Opzoeken wie er allemaal geslaagd is? Kijk op dg.nl/geslaagd

Lees het volledige verhaal met de geslaagde tweelingbroers zaterdag in De Gelderlander, editie Arnhem. Of in onze betaalde online-krant, of in onze apps.