Volledig scherm
De 26-jarige Arnhemmer werd zwaargewond op straat gevonden. Hij overleed later aan zijn verwondingen. © Roland Heitink / Persbureau Heitink

'Tyson door drie kogels geraakt bij schietpartij'

ARNHEM - De 26-jarige Tyson uit Arnhem, die maandagnacht door zijn zwager op straat werd doodgeschoten in de Arnhemse wijk Schuytgraaf, is door zeker drie kogels geraakt. Dat zegt zijn familie.

Tysons zus zou maandagavond door haar man bont en blauw zijn geslagen. Tyson wilde daarop woedend verhaal halen bij zijn zwager. Een ontmoeting tussen de twee Arnhemmers aan het begin van de nacht bij treinstation Velperpoort liep uit op een vechtpartij, waarbij de zwager forse klappen kreeg.

Escalatie
Kort voor 03.30 uur meldde de zwager, inmiddels in gezelschap van een 35-jarige vriend, zich bij het appartement van Tyson aan de Thaliastraat. Tyson trad daarop de zwager en diens vriend tegemoet. Bij de auto escaleerde de nieuwe ruzie zodanig dat de zwager een vuurwapen trok. Tyson overleed op straat.

Bronnen binnen politie en justitie bevestigen het verhaal van Tysons familie. Officieel wil de politie niet reageren.

Vuurwapen
De zwager en zijn vriend werden vrijwel direct na de fatale schotenwisseling in de wijk opgepakt. Bij de arrestatie werd ook het vuurwapen aangetroffen. De twee Arnhemmers zitten vast en worden later deze week voorgeleid.

Lees meer details van deze zaak in de papieren krant van 29/09/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.