Volledig scherm
Arend Hogerhorst in zijn zaak De Pinquin aan de Hommelseweg. © Rolf Hensel

Uitbater gesloten coffeeshop De Pinguin financieel in het nauw

ARNHEM - Uitbater Arend Hogerhorst van de door burgemeester Kaiser gesloten coffeeshop 'De Pinguin' aan de Hommelseweg in Arnhem stevent af op financiële rampspoed.

Dat zegt zijn advocaat Marcel Bosman. „Meneer gaat hier financieel aan kapot", benadrukte hij vandaag voor de bezwaarschriftencommissie van Arnhem. Hogerhorst pleitte daar emotioneel voor snelle heropening van zijn zaak.

Vergunning
Burgemeester Kaiser weigerde begin juni de exploitatievergunning voor De Pinguin te verlengen. Die vergunning staat op de naam van Hogerhorst maar Kaiser betwijfelt of Hogerhorst wel de baas is.

Telefoon afgeluisterd
Een inmiddels door Hogerhorst ontslagen inkoper van de wiet zou in werkelijkheid de leiding hebben. Deze Huissenaar ligt onder het vergrootglas bij de politie als verdachte bij een onderzoek naar illegale hennepteelt en het witwassen van crimineel geld. Uit door de politie afgeluisterde telefoongesprekken zou zijn gebleken dat de Huissenaar de lakens uitdeelt bij De Pinguin.

Ontslagen
Hogerhorst bestrijdt dit. Hij heeft een deel van de telefoontaps kunnen nalezen. „Ik kwam er toen achter dat twee medewerkers dingen achter mijn rug om deden." Daarbij zat ook de Huissenaar. „Ze zijn nu weg." Franc Pommer, advocaat namens de burgemeester, oppert dat het ontslag van de Huissenaar 'helemaal niets zegt'.

De commissie doet over 4 tot 6 weken uitspraak.