Volledig scherm
Foto Do Visser/DG

Uitdaging voor Arnhem: 100 dagen zonder restafval

ARNHEM - Honderd dagen lang voor de volle 100 procent restafvalvrij leven. Dat is de uitdaging die honderd huishoudens in Arnhem vanaf 26 september aangaan.

De initiatiefnemers voor '100-100-100' zijn Arnhemse Stichting De Groene Vos en de gemeente Arnhem. Doel van het project is het terugdringen van de hoeveelheid restafval die huishoudens produceren en het stimuleren van hergebruik. Voorzitter Jan Schreur van De Groene Vos daagt alle huishoudens in de Gelderse hoofdstad uit zich aan te melden voor de actie.

Fair Trade
Een aantal prominente Arnhemmers heeft ondertussen al de vinger opgestoken. Oprichter van Fair Trade Arnhem Yvonne Renckens bijvoorbeeld, en directeur Gerrit Breeman van Volkshuisvesting Arnhem. Ook de raadsleden Paul Kusters (SP) en Leo de Groot (Partij voor de Dieren) hebben de handschoen opgepakt.

Afvalstromen
Zij en de andere deelnemers aan '100-100-100' zullen iedere week hun restafval wegen en het resultaat invullen op het onlineplatform, dat voor het initiatief is gemaakt. Deelnemers gaan wekelijks opdrachten doen die inzicht moeten geven in de verschillende afvalstromen.

Meer informatie over de actie staat op de website van '100-100-100.