Volledig scherm
Een impressie van plan De Eilanden 2.0 voor Meinerswijk.

Uitslag referendum bepaalt toekomst Meinerswijk

ARNHEM - De toekomst van uiterwaardengebied Stadsblokken-Meinerswijk in Arnhem ligt in handen van een eventueel referendum.

Als dat er komt, bepaalt de uitslag of het plan De Eilanden 2.0 voor het gebied wordt uitgevoerd of niet. De partijen D66, SP, Verenigd Arnhem (alle in principe vóór) en Arnhem Centraal laten hun standpunt over het plan afhangen van de uitkomst van een volksraadpleging, waarvoor al een inleidend verzoek is gedaan, werd maandagavond duidelijk. De vier hebben 19 van de 39 zetels in de Arnhemse raad.

Voorstander
Het CDA (3 zetels) geeft onomwonden aan dat de partij voorstander is van het plan voor een uiterwaardenpark met maximaal 250 tot 350 woningen. De VVD (4 zetels) stelt: „Wij vertegenwoordigen bij een referendum de voorstemmers."

Tegen
Er zijn ook fracties volmondig tegen: GroenLinks (4 zetels), Arnhemse Ouderenpartij (1) en Partij voor de Dieren. Met die verhoudingen, bepaalt de uitslag van een volksraadpleging welke kant het op gaat.

Handtekeningen
Dat referendum is overigens nog niet zeker. In een periode van zes weken moeten minimaal 3.000 Arnhemmers hun handtekening zetten onder een definitief verzoek. Die termijn gaat naar verwachting de eerste week van juli in.