Undercoverklant moet controleren op massage met 'happy ending'

ARNHEM - Raadslid Udo Kelderman van de VVD wil dat controleurs van de gemeente Arnhem undercover in de Thaise en Chinese massagesalons van Arnhem onderzoeken of die stiekem seksuele diensten aanbieden.

Foto: ANP
Volledig scherm
Foto: ANP

Dit in navolging van Amsterdam. Daar gaan ambtenaren als nepklanten op pad om aan de vrouwen voor de neus weg te vragen of ze naast de traditionele massage ook een 'happy ending' verzorgen.

Seksuele diensten
Kelderman: "Amsterdam pakt de controles heel grondig aan en dat zou Arnhem ook moeten doen. In de hoofdstad is al een hele serie zaken gesloten nadat de controleurs op bewijzen zijn gestuit van seksuele diensten. Dat gebeurde met controles met speciale uv-lampen op het beddengoed. Ze vonden sperma in de handdoeken."

Systematische controle
Burgemeester Herman Kaiser wijst zo'n systematische controle van de Arnhemse massasalons van de hand. Hij reageert alleen op aanwijzingen van misstanden en meldt dat de gemeente tot nu slechts enkele zaken heeft bezocht. Tot sluitingen heeft dat niet geleid. Kelderman vindt de huidige methode van controleren ondeugdelijk. Kaiser is het daarmee oneens. "We gaan alleen op zaken af waarvan we denken dat we ook daadwerkelijk beet hebben."